• ALTIN (TL/GR)
    1.889,25
    % -0,62
  • AMERIKAN DOLARI
    28,8615
    % -0,26
  • € EURO
    31,5021
    % -0,89
  • £ POUND
    36,4954
    % -0,69
  • ¥ YUAN
    4,0462
    % -0,24
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Ücreti Ne Kadar?

ziraat bankasi hesap goruntuleme

Ziraat kiralık kasa için ücret, kasaların boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Ziraat Bankası kiralık kasa ücreti kasaların boyutlarına göre şu şekilde verilmiştir:

  • Küçük boy kiralık kasalar için belirlenen ücret 410 TL olarak bilinir.
  • Orta boy kiralık kasalar için belirlenen ücret 530 TL olarak bilinir.
  • Büyük boy kiralık kasalar için belirlenen ücret 650 TL olarak bilinir.
  • Özel boy kiralık kasalar için belirlenen ücret ise 650 TL olarak bilinir.

Ziraat Bankası’ndan kiralık kasa alabilmek için kasalara yıllık kira bedeli ödenmelidir. 1 yıllık kira ile beraber depozito da ödenmektedir. Depozito, kasayı kullanmayı bıraktığınızda Ziraat Bankası tarafından müşteriye geri verilmektedir. Bu kasaların ücretleri, boyutlarına göre değişiklik göstermektedir. Boyutlar; küçük boy kasalar, orta boy kasalar, büyük boy kasalar ve özel kasalar olmak üzere 4 adettir. Depozito miktarı ise kasanın kira bedeli kadardır. Kiralık kasaları kullanmayı bırakan müşteriler, kasayı iade ettikleri zaman bu depozitoyu kolay bir şekilde alabilirler. Aynı zamanda belirtilen bu tutarlar arasında BSM vergisi ücreti de dahildir.

Ziraat Bankası Hangi Şubelerden Kiralık Kasa Alınır?

ziraat bankasi hesap goruntuleme

Ziraat Bankası kiralık kasa alınabilecek şubeler bütün şubelerdir fakat en avantajlı fiyatlar için araştırma yapıp, düşük maliyetli şubeden kiralık kasa alınmalıdır. Bu konu hakkında banka şubeleri ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca Ziraat Bankası Başka Hesaba Para Yatırma adlı yazımıza göz atın!

Ziraat Bankası Depozito Ücreti Ne Kadardır?

Ziraat kiralık kasa için depozito miktarı, 410 TL – 740 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ziraat Bankası’ndan kiralanan kasalar için depozito yıllık alınır. Depozito ücreti 1 yıllık kira bedeline denk gelmektedir. Aynı zamanda kiralanacak kasa tipinin 1 yıllık kirası, banka tarafından istenir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Depozitosu Nasıl Geri Alınmaktadır?

Ziraat kiralık kasanın depozito ücretini geri alma işlemi, yıllık kirala işlemi bittiğinde Ziraat Bankası tarafından müşteriden alınan kasa depozitosu ücreti iade edilmektedir. İade edilen miktar ise müşteri tarafından kasaya verilen zarar tutarı tahsil edilerek geri verilir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Ücreti Nasıl Hesaplanır?

Ziraat kiralık kasa ücretini hesaplama işlemi şu şekilde verilmiştir:

  • 1 yıllık küçük boy kasa ücreti depozito dahil bir şekilde 820 TL,
  • 1 yıllık orta boy kasa ücreti depozito dahil bir şekilde 1060 TL,
  • 1 yıllık büyük boy kasa ücreti depozito dahil bir şekilde 1320 TL,
  • 1 yıllık özel boy kasa ücreti depozito dahil bir şekilde 1320 TL olarak belirlenmiştir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Ücretinin Ödemesi Nasıl Yapılmaktadır?

Ziraat Bankası kiralık kasa ödemesi banka müşterileri tarafından nakit bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Ziraat Bankası kiralık kasa ücreti internet bankacılığı, mobil bankacılık uygulaması ve kredi kartları üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Güvenli Mi?

Ziraat kiralık kasaların güvenirliği imzalanan sözleşme ile sağlanmaktadır. Kasanın içeriği, banka personelleri de dahil olmak üzere, kasa sahibi kişi dışında kimse bilmemektedir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Sigortalı Mı?

Ziraat kiralık kasasına sigorta işlemi gerçekleştirilmemektedir. Ziraat Bankası özeli haricinde olan bu sigortalama uygulaması kasa içeriğinin gizli tutulmasında dolayı yapılmaz. Kiralık kasanın içinde bulunan eşya ya da belgeye gizlilikten dolayı değer biçilememesi kasanın sigortalanamayacağını gösteren bir nedendir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasa Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat kiralık kasa başvurusu yapmak için bir Ziraat Bankası şubesine gidilmesi gerekmektedir. Kişinin yanında T.C. kimlik belgesi, pasaport ya da ehliyet belgelerinden biri olmasıdır. Çoğu Ziraat Bankası şubesinde kasa hizmeti mevcut değildir. Kasa başvurusu için Ziraat Bankası şubelerine bizzat müracaat edilmesi gerekmektedir. Telefon ya da internet bankacılığı üzerinden başvurular alınmaz.

Kiralık Kasa Saatleri Nedir?

Ziraat Bankası kiralık kasa saatleri genellikle şubelerin çalışma saatleri ile aynıdır. Özel bir saatte kasa açma gibi bir durum söz konusu değildir. Aynı zamanda tatil ve mesai saatlerine dikkat edilmesi gereklidir.

Ziraat Bankası Kiralık Kasaya Ne Konulabilir?

ziraat bankasi hesap goruntuleme

Ziraat kiralık kasaya konulabilecek eşyalar kişilerin her türlü değerli eşyası ve evraklarıdır. Kasaya konulamayacak tek eşya yanıcı, patlayıcı ve uçucu maddeler içeren eşyalardır. Aynı zamanda ruhsatsız silahlar, yasa dışı belgeler ve uyuşturucu gibi mallar da kasaya konulamayacaklar arasında yer almaktadır.

Ayrıca Ziraat Bankası Maaş Avansı Nasıl Alınır? adlı yazımıza göz atın!

Kiralık Kasaların Avantajları Nedir?

Kiralık kasanın öne çıkan özellikleri şu şekilde verilmiştir:

  • Kiralık kasaların güvenlikli olmasıdır. Kiralık kasalar yangın, sel ve diğer felaketlere karşı alınabilecek önlemler arasında en güvenilir olan çözüm yöntemidir. Bankalardaki kiralık kasalar, eşyaların çalınmasına karşı korunmaktadır.
  • Değerli eşyaların korunması için maliyetli bir çözüm yöntemidir. Kiralık kasalar, diğer güvenlik sistemlerine nazaran daha uygun fiyatlıdır. Ziraat Bankası kiralık kasa ücreti kasa boyutlarına göre değişmekle birlikte oldukça uygun fiyatlıdır.
  • Tasarruf hesabı olarak kullanılabilmektedir. Bu kiralık kasalar para ya da kıymetli madeni düzenli bir şekilde saklayabildiğiniz bir tasarruf hesabı olarak da kullanabilirsiniz.
  • Aile üyeleriniz değerli belge ve evrakları nerede bulabileceklerini bilecektir. Bankaların kiralık kasaları genel olarak hayati ve çok önemli belgelerin saklandığı merkezi bir yer olarak bilinmektedir. Herhangi bir problem ile karşılaşılmaması durumunda aile üyeleri, kişinin kiralık kasasının bulunmasından dolayı önemli belge ve evrakları kolay bir şekilde bulabilecekler. İçin tutulması gerekli olan fakat aile üyelerinin ulaşabileceği durumlardan bazıları ise şu şekildedir; hastaneye yatış kayıtları, aşı kayıtları, ameliyat kayıtları, yedek anahtarlar ve doğum belgeleri kopyaları olarak karşınıza çıkabilecektir.