• ALTIN (TL/GR)
    1.648,34
    % 0,38
  • AMERIKAN DOLARI
    27,4201
    % 0,38
  • € EURO
    29,1198
    % 0,28
  • £ POUND
    33,6272
    % 0,60
  • ¥ YUAN
    3,7567
    % 0,18
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

VeChain Nedir? Tarihçesi

vechain degeri

VeChain dağıtılmış bir iş ekonomisi kurmayı hedefleyerek oluşturulmuştur. Ekosistem içinde tamamen şeffaf olan bilgi akışı, verimli iş birlikleri ve hızlı değer aktarımı yapmak amaçlanmıştır. VeChain hizmet, ürün ve vericiler için tasarlanmış olan bir platformdur. Merkezi olmayan bu platformda temel amaç geliştirilmiş teknolojilerle verileri toplayabilmek, yönetebilmek ve aktarımını kolaylaştırabilmektir. Toplanan veriler aynı zamanda güvence altına alınır. VET Coin bu platformda işlem gören bir kripto paradır. Yönetimi kar amacı gütmeyen bir vakıf tarafından yürütülür. Piyasa içerisinde oldukça güçlü bir teknolojiye sahip olan platform basit bir tedarik zinciri değildir. Oluşturulan platformun en önemli değeri çalışan bir ürüne sahip olmaları, sahtecilik gibi sorunları çözebilmeleridir. Platformun VET topluluğu kendini otomotiv, soğuk zincir lojistiği, tarım, likör, medikal ve sağlık gibi konularda geliştirmek istiyor. Bu platform halka açık şekilde işleyen bir blokchain yapısıdır.  Merkezsiz uygulamalar arasında gösterilir.

VeChain Tarihçesi

vechain gelisme sureci

VeChain tarihi 2015 yılında kurulmuş olan bir projedir. Çinli bir proje olan platform insanların, varlıkların ve işletmelerin etiketlenerek dijital dünyaya aktarıldığı bir sanal ağ oluşumudur. Özellikle sahte lüks mallar sorunuyla ilgilenmeye başlamışlardır. Kurulduğu 2015 yılından günümüze kadar hala projede çalışan en az 20 takım üyesi vardır. Genel olarak 40’ tan fazla geliştiricisi bulunur. Aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde ofisleri vardır. Şirketin CEO’su daha önce Louis Vuitton şirketinde CTO ve CIO görevi yapan Sunny Lu’ dur. Yönetim ekibinde Jay Zhang, Kevin Feng, JianLiang Gu, Richard Fu gibi isimler yer alır. Birçok şirketin yatırım yaptığı ve ortaklık kurduğu bir platformdur. VET pazarın en fazla büyük aktif ortaklığı bulunan kripto parasıdır. İlk ortaklarından biri Çinli giyim markası olan Babyghost olmuştur. Shangai Gas, Walmart, Real Items, Renault, Kuehne & Nagel, BMW gibi büyük şirketlerle anlaşmaları olmuştur. Bugüne kadar sahtecilik ve çalıntı gibi olaylara karşı geliştirdiği akıllı koruma sistemleri lüks markaların ilgisini çekmiştir.

VeChain Nasıl Çalışıyor?

VeChain çalışırken markaların ürünlerini Nesnelerin Interneti (loT) ve şifrelenmiş olan çiplerle birleştiriyor. Kendi üretimi olan bu akıllı çipler RFID okuyucuları ya da QR kodlar gibi IOT ögelerine, NFC Chiplerine kolaylıkla uygulanabiliyor. Bu sayede depolama ve lojistik sırasında ürünün takibi kolaylıkla sağlanmış oluyor. Marka her yeni ürünü blok zincir içine ekliyor ve aktifleştirme işlemini yapıyor. Bu sayede ürünü satın alan kullanıcılar da orijinal olup olmadığı kontrol edebiliyor. Ürünün dağıtımındaki tüm süreçlerde akıllı çip sayesinde taraması yapılabiliyor. Aynı zamanda oluşturduğu tedarik zinciri yapısıyla zahmetleri ortadan kaldırıyor. Verilerin manuel şekilde girildiği işletmelere büyük kolaylık sağlamış oluyor. İşletmeler ürünleri taramasıyla verilerin doğruluğundan kesin olarak emin olabiliyor. VeChain Tokens diğer ismiyle VET blok zincirde akıllı bir para birimi şeklinde kullanılıyor. Elinde VET olan şirketlerde kurulan ağ üzerinden daha öncelikli oluyor. Ayrıca daha fazla hakları bulunuyor. Platform sahteliğin kontrol edilmesinde, tedarik sırasında ürünün izlenmesinde etkili oluyor. Bunun yanında akıllı sensörleri sayesinde belli bir sıcaklıkta saklanması gereken bir ürün o sıcaklık aralığında saklanmıyorsa uyarılar gönderiyor. Aynı şekilde yükseklik sensörleriyle herhangi bir durumun ihlal edilip edilmediği kontrol ediliyor.

Uniswap nedir? Tarihçesi Yazısına göz atabilirsiniz.

VeChain Coin Nasıl Satın Alınır?

VeChain Coin satın alırken dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri Binance kullanılabilir. Binance sistemine girilerek kolayca VeChain Coin satın alma işlemi gerçekleştirilebilir. Binance internet sitesindeki adımları takip ederek satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz. VeChain satın alırken sitenin anlaşmalı olduğu bankalardan biriyle işlem yaparsınız. İşlem yapmak istediğiniz miktara göre paranız hesabınızda hazır olmalıdır. İtibari para ile doğrudan VET almanız mümkün değildir Öncelikle VET/USDT, VET/BUSD, VET/BNB, VET/BTC, VET/ETH seçimlerinden birini yaparak satın alma işlemini tamamlarsınız.

VeChain Madenciliği Var Mı?

vechain uretimi

VeChain madenciliği olan bir kripto para birimidir. Fakat diğer kripto para birimlerinden farklı özellikleri vardır. Örneğin Bitcoin gibi PoW algoritmasını kullanmaz. Bu nedenle stake yöntemiyle kazılan bir kripto paradır. Madenciliğini yapmak için gerekli olan VET coinleri bir cüzdanda saklamaktır. Bu cüzdanın VeChain Stake yeteneği olması gerekir.

VeChain’ e Neden Yatırım Yapılır?

VeChain yatırımı yapmak sunduğu özellikler nedeniyle mantıklı bir davranış olabilir. Öncelikle kurulduğu zamandan beri güçlü ortakları olmuştur. PwC, GL, DNY ya da BMW gibi önemli ortakları oluşu onun yatırım için seçilme şansını arttırır. Aynı zamanda BitOcean ve Fanghuwang ona finansal ortaklık yapan iki büyük şirkettir. Merkezi olmayan uygulamaları sayesinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Farklı sektörlerde akıllı sözleşmelerin avantajlarından yararlanılmasını sağlar. Tedarik zinciri yönetimi, tarım, likör, otomobil, tütün, yenilenebilir enerji, perakende, lojistik, lüks tüketim malları, IoT teknolojisi, veri yönetimi gibi çok fazla sektörde kullanılabilir. Pratik teknolojisi hizmet verdiği endüstri alanını büyütmesini sağlamıştır. Sahip olduğu nitelikli ekip yatırım yapmanız için nedenlerden bir diğeridir. Tecrübeli yöneticileri ve yenilikçi vizyonu sayesinde başarılı bir ekip oluşturulmuştur. Yatırımın yapmanızdaki avantajlardan biri de Çin Hükümeti ile olan ilişkilerinin durumudur. VeChain Çin’ de NEO projesinden sonra en fazla destek alan ikinci projedir. Sadece Çin’ de değil küresel olarak da çok güçlü yatırımcıları vardır. Özellikle son dönemlerde Çin Hükümeti’ nin VeChain platformuna odaklandığı söyleniyor. Çin’ in silikon vadisi olarak görülen Guin şehriyle ilgili ortaklıkları söz konudur. Çin blokchain ile akıllı şehirlere dikkat çekerek yürütülecek projelere olumlu baktığının sinyallerini vermiştir.

VeChain’ in Özellikleri Nelerdir?

VeChain’ in özellikleri güvenilir, şeffaf bir sistem oluşturmak üzere düzenlenmiştir. Verimli ve hızlı şekilde bilgi akışı sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Sahip olduğu özellikler temel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Kontrol Edilebilir İşlem Döngüsü: Ağ içindeki BlockRef ve Expiration işlemlerinde kullanıcılar zaman kontrolü yapabiliyor. İşlemlerin işlenmesinde belli bir zaman sınırı konuluyor. Eğer bu sürede işlemler işlenmezse ve geçerliliğini kaybederse blok içine eklenme yapılmıyor.
  • Ücret Delegasyonu: Sahip olduğu esnek işlem ücretleri sayesinde avantaj sağlıyor. Çoklu taraflar neredeyse hiçbir ücret ödememelerine rağmen işlemlerini aksilik yaşanmadan tamamlayabiliyor.
  • Çoklu İşlemler: Tasarımında bulunan çoklu atomik işlem fonksiyonları ile yazılımcıların ödemelerini çoklu kanal aracılıyla yapmasını sağlıyor.
  • İşlem Bağlılığı: Bağlılık kümeleri ayarlanabilir durumdadır. Kümeler işlem emirlerinin ihtiyacınıza göre ayarlanır. Özellikle işlem öncelikleri özelliği sayesinde gerekenler yapılır.

Dogecoin nedir? Tarihçesi Yazısını da inceleyebilrisiniz.

VeChain (VET) Neden Farklı?

VeChain’ in farklı olma nedeni geleneksel olan tedarik zincirini değiştirmesidir. Blockchain’ den önce uzun zamandır çok az şeyin değişip dönüştüğü tedarik zinciri VeChain sayesinde yenilenmiştir. Sunduğu şeffaflık ve güvenlik ilklerin içinde gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. Tedarik boyunca ütünün korunmasında, verimli ilerlemesinde etkili olur. Geleneksel modellerde oraya çıkan birçok tedarik zinciri sorununu azaltmış ya da yok etmiştir. Özellikle güvenli bir izlenim ve hizmet kalitesi sunmak isteyen işletmelerin ilgisini çeker. Onu diğer şirketlerden ayıran en önemli özelliği çifte token düzeni oluşturmasıdır. Bu düzen içerisinde token sahipleri hisseye dönüştürme (staking) gibi faaliyetlere katılır. Bu faaliyetlerin sonucundaki ödül karşılığında likidite sağlar. Kurum içi token ücretleri aynı zamanda şirkete gelir sağlamak amacıyla farklı servislerin ücretleriyle birleşir. Ürün özgünlüğünün kontrol edilmesini sağlar.