• ALTIN (TL/GR)
    1.889,54
    % -0,61
  • AMERIKAN DOLARI
    28,8597
    % -0,26
  • € EURO
    31,5038
    % -0,89
  • £ POUND
    36,4716
    % -0,75
  • ¥ YUAN
    4,0462
    % -0,24
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Şekerbank Telefon Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır?

telefon bankaciligi

Şekerbank telefon bankacılığı şifre işlemleri kapsamında alınan şifrenin adı Şeker Mobil şifredir. Şifre alma işlemleri Şekerbank resmi internet sayfasına giriş yaparak, bireysel ya da kamusal hesapları oluşturup ardından Mobil Şifre Al butonuna basarak şifre alınması gerekir. Oluşturulan 6 haneli mobil şifre ile Şekerbank İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri tamamlanabilir. Oluşturulan şifre anında açılmış olan internet şubesi hesabınızda da kullanılabilir. Bu şifre aynı zamanda hem internet bankacılığı şifresidir hem de telefon uygulaması şifresidir.  Mobil İmza şifresi ise, dijital bankacılıkta telefon ya da tabletlerde indirilen Şekerbank uygulamalarında, sistemin müşteriyi tanıması için önceden oluşturulmuş şifredir. SMS Şifre alma işlemleri, Şekerbank İnternet Şubesi Şifre Alma yaptıktan sonra, hesaba bu şifre ile giriş sağlanabilir. Ardından bankanın güvenlik önlemi için, Şekerbank şubesinde kayıtlı olan cep telefonu numarasına SMS Şifre gönderilir. Bu bir onay kodu gibidir. Tek kullanımlık bir şifredir. Bu şifre ile hesaplara anında ulaşım sağlanabilir.

Şekerbank Kart Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım?

telefon bankaciligi

Şekerbank unutulan kart şifreleri, için müşterilerin en yakın Şekerbank şubesine gitmeleri gerekir. Unutulan veya bloke olan kart şifreleri yalnızca şubeler aracılığı ile güvenlik bilgileri dahilinde alınabilir. Unutulan veya bloke olan kart şifreleri güvenlik sebebi ile internetten veya bankanın ATM’lerinden değiştirilemiyor. Bu nedenle kart şifresini değiştirmek isteyen veya şifresi bloke olan müşterilerin kendisine en yakın olan Şekerbank şubesine başvurması gerekir. Kart şifresini unutan mevcut müşteriler bulundukları yerden yalnızca birkaç güvenlik sorusunu cevaplayarak kolay ve hızlı bir şekilde kart şifresini yenileyebilir. Müşteriler kalıcı şifrelerinin bulunması halinde, mevcut şifreleri unuttuğunda şubeye gitmeden şifre yenilemenin yapılabileceği kanallar ise şu şekildedir:

  • Şekerbank İnternet Bankacılığı
  • Şekerbank SMS yöntemi
  • Şekerbank mobil bankacılık
  • Şekerbank telefon bankacılığı
  • Şekerbank ATM’leri

Ayrıca Türkiye Finans Nakit Avans Nasıl Çekilir? adlı yazımıza göz atın!

Şekerbank Bankamatik Kartı Şifre Nasıl Alınır?

Şekerbank bankamatik kartlarının şifresini alabilmek için müşterilere belirli bir süre verilir ve bu süre genellikle 7 gündür. Kart bankadan teslim alındıktan sonra geçici şifre SMS yolu ile müşteriye iletilir. Daha sonra yine SMS bilgilendirmesi ile müşteriye şifre değiştirmesi için bilgilendirme yapılır ve geçici şifre yalnızca kartın kullanıma açılmasından sonraki ilk 7 gün geçerli olacaktır. Kart alındıktan sonraki 7 gün içerisinde müşterilerin herhangi bir Şekerbank ATM’sine giderek bankamatik kart şifresini yenilemesi gerekir. Böylece müşteri bankamatik kartından geçici şifreyi iptal ederek oluşturduğu şifrenin kullanımını onaylamış olacak.

Şekerbank Kredi Kartı Şifre Alma Nasıl Yapılır?

Şekerbank kredi kartlarının şifresini almak için müşterilerin kullanabileceği birkaç farklı yöntem bulunur. Şekerbank’ın mevcut müşterileri kredi kartı şifresi almak ister ise bunun için kullanabileceği yöntemler şu şekildedir:

  • Şekerbank ATM’leri
  • Şekerbank SMS yöntemi ile
  • Şekerbank telefon bankacılığı
  • Şekerbank mobil bankacılık
  • Şekerbank internet bankacılığı

Şekerbank’ın mevcut durumda müşterisi olan bireyler bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak anında oldukları yerden kredi kartı şifresi alınabilir. Şekerbank’ın mevcut müşterisi olmayan ve yeni kredi kartı almış olan vatandaşlar ise şubeden kredi kartı aldıklarında kartta geçici şifre bulunur. Bu şifre SMS’ ile müşteriye aktarılır ve daha sonra müşterinin 7 gün içerisinde şifreyi yenilemesi istenir. Banka tarafından verilen şifreler 7 gün içinde ATM’den değiştirilerek yeni şifre alınabilir; fakat müşteri ATM’den 7 gün içerisinde şifresini yenilemez ise kart şifresi bloke olur ve müşteri ATM’ye gittiğinde de yenileyemez. Kart şifresi bloke olan müşterilerin yalnızca Şekerbank şubelerinden bloke kaldırabilmesine imkan verilmiştir.

Şekerbank İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme Nasıl Yapılır?

tel islemleri

Şekerbank İnternet bankacılığında şifre yenilemek için anında şifre yenileme işlemi yaparak, banka hesaplarına yeniden erişim sağlanabilir. Şekerbank sitesinde kullanıcı girişinin altında şifremi unuttum bölümüne giriş yaparak, buradaki adımların eksiksiz takip edilmesi ile unutulan şifreler anında yenilenebilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu şifre yenileme işlemlerinde, yeniden alınacak şifrenin son üç ay içerisinde alınmış olmaması gerekmektedir. Bu bir güvenlik önlemi olarak bankanın belirlediği bir kriterdir. Şifre yenileme işleminde bir sınır bulunmamaktadır. İsteyen kullanıcılar her şifresini unuttuğunda yenileme işlemi yapabilir. Bunun için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Şekerbank müşterileri şifre unutma sonucu istedikleri zaman şifre yenileme yapabilecekleri gibi herhangi bir sebepten ötürü şifre değiştirmek istediğinde de anlık olarak şifre değiştirebilir.

Ayrıca Türkiye Finans Müşteri Hizmetlerine Nasıl Bağlanırım? adlı yazımıza göz atın!

Şekerbank Mobil Bankacılık Ücretleri Ne Kadar?

 Şekerbank Mobil Bankacılık Ücretleri kapsamında havale işlemleri ve fatura ödemeleri, diğer ödemeler için yapılan havale işlemleri olarak sayılan aynı anlaşmalı bankaya aktarılan para transferleri ücretsiz olarak gerçekleştirilir, EFT ücretleri erken EFT ya da geç EFT olarak ayrılmazlar.Yüzde olarak hesaplanan işlemler değiller. Şekerbank müşterilerinden bankacılık işlemleri için yalnızca 3 TL olan işlem bedeli alınır. Mobil bankacılık işlemleri üzerinden EFT, havale, fatura ve kira ödemeleri, diğer işlem ödemeleri, ceza ve vergi ödemeleri, SGK ödemeleri, yatırım hesabı oluşturma gibi birçok bankacılık işlemi gerçekleştirilir. Bu sayede her zaman işlemler 7/24 beklemeden gerçekleştirilir. Şekerbank üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde banka genellikle müşteriye bir ücret yansıtmaz. Şekerbank’tan başka bir bankaya işlem yaparken işlem ücreti ortaya çıkarken, Şekerbank hesabı üzerinden başka bir Şekerbank’a işlem yapılır ise müşteriler hiçbir ücret ödemeden, banka hesaplarından ücretsiz bir şekilde işlem gerçekleştirebilirler. Şekerbank’ın müşterilerden istediği herhangi bir işlem ücreti talebi bulunmaz.