KOSGEB tarafından sağlanan kadın girişimci desteğini almak için KOSGEB tarafından belirlenmiş olan bazı şartlar mevcuttur. Bu şartlar şu şekilde verilmiştir:
KOSGEB’in desteklediği sektörler şu şekilde verilmiştir:
Ayrıca Ziraat Bankası Kredi Kartım Nerede? Sorgulama adlı yazımıza göz atın!
KOSGEB kadın girişimci eğitimi için başvuru 2 şekilde yapılmaktadır. Bunlar şu şekilde verilmiştir:
Kadın girişimcilere destek sağlayan kurumlar şu şekilde verilmiştir:
Bu kurumlardan destek alabilmek için gerekli olan şartları sağlayan her kadın, kadın girişimci desteklerinden rahatlıkla yararlanabilmektedirler. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, ev hanımlarının çalışmasını teşvik ederek destek sağlamak için 15 bin TL değerinde faizsiz şekilde kredi sunmaktadır. Bu kredinin ilk 2 senesi geri ödemesiz şeklindedir. İlk 2 senenin ardından ise 6 ay faizsiz olarak geri ödenmektedir.
Kadın girişimci desteği alma süreci içerisinde ilk olarak KOSGEB tarafından verilen uygulama eğitimlerinin tamamlanması vardır. KOSGEB’in internet sayfası ya da KOSGEB ile anlaşması bulunan kurumlar üzerinden uygulamalı girişimcilik eğitimlerini online bir şekilde alarak hibe başvurularında bulunulabilmektedir. KOSGEB kadın girişimci desteği başvurusunda talep edilen evraklar ise şu şekilde verilmiştir:
Bu evrakları hazırlamanızın ardından KOSGEB tarafından başvurunuz incelenecektir. İncelemeler olumlu sonuçlanır ise KOSGEB kadın girişimci desteğinden yararlanabilirsiniz.
Kadın girişimcilere sunulan destekler, TKDK kurumu tarafından tarım ile ilgilenen kadınlara %70 oranında hibe desteği verilmektedir. Bu proje ile beraber Türkiye’de tarım sektörü gelişirken aynı zamanda kadınların ekonomiye dahil olarak kendi iş yerlerini kurmaları hedeflenmektedir. Kırmızı ve beyaz et üretimi, arıcılık, süt üretimi ve mantar üretimi gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösterilir. Fakat tüm bu çalışma alanları için yeterli miktarda sermayesi bulunmayan kadınlar için IPARD şartları karşılanması sonucu TKDK hibe desteği sağlayarak kadınların iş yerlerini kurmalarına yardımcı olunur. Aynı zamanda bu hibe desteğinden sadece tarım ile ilgilenen kadınlar değil, çiftçilik ile ilgilenen kadınlar da yararlanmaktadır. Hibe desteği alabilmek için 65 yaşını geçmemiş olmak, tarım sektöründe çalışmamak ve başvuru yapılan sektör ve alana ait diplomanın bulunması gerekmektedir.
Kadın girişimci desteklerinden yararlanmak için istenen belgeler şu şekilde verilmiştir:
Kadın girişimci desteği tutarı, destek programlarına göre değişiklik göstermektedir. kadın girişimci destek miktarı geleneksel girişimciler için 65 bin TL iken ileri girişimciler için 270 bin TL olarak bilinmektedir. Bu destek programları farklı profiller göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Girişimcilik destek programı, yeni girişimcilere sağlanan bir destek fonudur. Aynı zamanda bu program kendi içerisinde 2’ye ayrılmaktadır. Yeni bir işletme kuracak olan kişiler, geleneksel girişimci desteğinden yararlanmakta iken mevcut işletmesi bulunan kişiler için 270 bin TL destek verilir.
Ayrıca Beni Kimin Aradığını Nasıl Öğrenebilirim? adlı yazımıza göz atın!
Kadın girişimciler için kredi veren bankalar şu şekilde verilmiştir:
Kadın girişimcilere sağlanan desteklerde yapılan ayrıcalıklar şu şekilde verilmiştir: