• ALTIN (TL/GR)
    1.889,35
    % -0,62
  • AMERIKAN DOLARI
    28,8615
    % -0,26
  • € EURO
    31,5021
    % -0,89
  • £ POUND
    36,4954
    % -0,69
  • ¥ YUAN
    4,0462
    % -0,24
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Grt Coin (New BitShares) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları

grt coin nedir

Grt, Graph Vakfı tarafından 17 Aralık 2020 tarihinde piyasaya sürülen bir coin olarak bilinmektedir. Graph, temel olarak DeFi ve Web 3 ekosistemlerinde yer alan uygulamalara gün kaynağı olarak oluşturulan bir indeksleme protokolüdür. Graph oluşumunun yerel kripto para birimi ise Grt Coin’dir. Graph oluşumunun kurucuları ise Yaniv Tal, Brandon Ramirez ve Jannis Pohlmann şeklinededir. Graph kuruluşunun hedefleri arasında ise blokchain ağı ile uygulamalar arasında oluşan veri çekme sorunlarını yok etmektir. The Graph ekibi, böylelikle hem ekonomik hem de kolay API’ların kullanılması için ideal bir ortam oluşturmayı hedeflemekte ve kullanıcılarına bunları vaat etmektedir. Kripto para piyasası içerisinde kendinen sıklıkla söz ettiren AAVE, Aragon, Uniswap, Balancer ve Synethix gibi DeFi projeleri, ortada olan problemler için Graph oluşumunun çözümlerini kullanmaktadır.

Web 3 ve merkezi olmayan bir finans ekosisteminde yer alan uygulamalar için API ile veriler sunma hizmeti veren The Graph, veri indeksler. Bu işlemi yaparken ise Sub Graph isimli bir veri talebi tanımlamalarını dikkate alır. Hangi verinin nasıl sınıflandırılması gerektiğini öğrenmektedir. Bu süreçte kullanılan Sub Graph kavramı ise akıllı sözleşmelerin neyi arayacağını, dikkat edilmesi gerekli olan olaylar ve bu verilen nasıl bir şekilde haritalaştırılacağını belirlemektedir. Bu kısımda gerçekleştirilen tanımlamalar, Sub Graph manifestosu şeklinde tanımlanmaktadır. Bunun için de indekslenecek olan verilen ayarlandıktan sonra Graph komut satırı kullanılarak, gerçekleştirilen bu tanımlama ağ üzerinde kaydedilir. Ardından sunucuda yer alan serviste oluşan Sub Graph için indeksleme aşaması başlatılmaktadır.

Grt Coin’in Tarihçesi

grt coin nedir

Grt Coin, uzun süreden beri birlikte çalışan Yaniv Tal, Brandon Ramirez ve Jannis Pohlmann tarafından kurulan bir oluşumdur. 2020 senesinin ekim ayında Grt oluşumu için fon toplanarak hayata geçirilmiştir. 17 Aralık 2020 tarihinde ise Grt Coin piyasaya çıkmıştır. Grt oluşumunun bağlı bulunduğu protokol, blokchain ağı ile uygulamalar arasında oluşan veri çekme sorunlarını ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda bu oluşum hem ekonomik hem de kolay API’ların kullanılmasını vaat etmektedir.

Grt Coin Ne Zaman Üretilmeye Başladı?

Grt Coin’in çıkış tarihi 17 Aralık 2020 yılının Aralık ayı olarak bilinmektedir. Grt Coin, kripto para borsaları içerisinde bulunan pek çok merkezi olmayan, ölçeklenebilir altyapıya sahip kripto para birimlerinden biridir. The Graph oluşumunun blok zincirler üzerinde tek işlevi denetim değildir. Diğer işlevleri şu şekilde verilmiştir:

  • Sistemin takibini gerçekleştirmek,
  • Denetime bağlı olacak şekilde elde edilen verileri işlemek,
  • Düzenli hale getirmek,
  • Sistem içerisinde tüm kullanıcılar için mümkün olan düzeyde erişilebilir olmayı hedeflemektedir.

Grt Coin Nereden Alınır?

Grt Coin almak için aşağıda verilen adımları sırasıyla uygulamanız yeterli olacaktır:

  • Grt Coin satın almak için coinin işlem gördüğü borsalar üzerinden hesap oluşturmanız gerekmektedir. grt Coin’in işlem gördüğü kripto para borsaları Binance, FTX, OKEx ve Coin Tiger gibi borsalardır. Bu borsalardan birini tercih ettikten sonra internet sitesine giriş yapın.
  • Daha sonra borsanın kullanıcı kayıt formu üzerinden istenen bilgileri doldurup hesap oluşturun.
  • Hesabınıza para transfer ederek coin satın almak için sizlere en uygun para transfer yöntemini seçin.
  • Para transfer işlemini gerçekleştirdikten sonra bakiyenizi kontrol ederek borsanın “kripto para al” sekmesi üzerinden Grt Coin satın alma emri verin.
  • Coin satın alma işleminin ardından Grt Coin, hesabınızın cüzdanına gelecektir. Hesabınıza geçen bu coinler borsada ya da soğuk cüzdanlarda saklanabilir. Sisteme karşı gerçekleşebilecek herhangi bir siber saldırı ihtimaline karşı coinlerinizi güvenli bir yerde tutmak isterseniz soğuk cüzdanları kullanmanız daha güvenli olacaktır.

Ayrıca Firo Coin (FIRO) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları adlı yazımıza göz atın!

Grt Coin Hangi Altyapıyı Kullanıyor?

Grt Coin’in altyapısı, ERC – 20 tabanlı bir coindir. Grt coin, 3 temel katmandan oluşmaktadır. İşleyiş temelini meydana getiren Sub Graph’ler hakkında yapılan işlemlerden sorumlu endeksleyiciler, Sub Graph’lerin kalite oranını hesaplamaktadır. Tüm katman, Ethereum altyapısı üzerine kurulu olmaktadır. Graph Coin saklanması için ERC – 20 tabalı bir Ethereum cüzdan yeterli olacaktır. Piyasa içerisinde pek çok sayışa kripto para borsası buna destek vermektedir.

Kripto para borsasında ana akım piyasalara güvenilir merkezi olmayan açık altyapı sunmayı amaç edinen The Graph oluşumu, IPFS ve Ethereum gibi ağlar üzerinde veri sorgulama için kullanılan indeksleme protokolüdür. The Graph platformunun yerel kripto para birimi Grt coin ise ağ üzerindeki kaynakların tahsisinde kullanılan ve Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir ERC – 20 tabanlı bir coindir.

Grt Coin’in Avantajları Nelerdir?

grt coin islemler

Grt Coin’in avantajları aşağıdaki gibi verilmiştir:

  • The Graph oluşumunun ağı üzerinden geliştiriciler, merkezi sunuculardan bağımsız uygulamalar tasarlayarak geliştirebilirler.
  • The Graph platformu kullanıcıları ağ üzerinden aktif bir şekilde rol alabilmektedirler.
  • Merkezi olmayan finans (DeFi) ve Web 3 ekosistemi içerisindeki uygulamalar için API ile verilere kolay erişim avantajı sağlanır.

Grt Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Grt Coin’in dezavantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Grt Coin’in en büyük dezavantajından biri yüksek volatiliteye sahip olmasıdır. Grt Coin fiyatı, diğer kripto paralarda olduğu gibi yüksek volatiliteden etkilenerek kısa süre içerisinde piyasada yükselip hızla değer kaybına uğrayabilir.
  • Diğer bir dezavantajı ise diğer kripto para birimlerinde de gözlenebildiği gibi olası bir siber saldırıya karşı borsa cüzdanlarının güvenli olmamasıdır. Bunun için ise satın aldığınız coinleri soğuk cüzdanda saklarsanız, risklere karşı önlem almış olursunuz.