• ALTIN (TL/GR)
    1.628,13
    % -0,85
  • AMERIKAN DOLARI
    27,3861
    % 0,25
  • € EURO
    29,0664
    % -0,07
  • £ POUND
    33,4657
    % 0,04
  • ¥ YUAN
    3,7585
    % 0,18
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Beam Coin (BEAMUSDT) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları

beam coin gelecegi

Beam coin, kripto borsasının alt coinler arasına giren bir kripto para türü olarak yatırımcıların karşısına çıktı. Beam coinin üretim ve çıkış tarihi çok da uzun olmadan kısa süre içerisinde yatırımcıların kullanımına sunuldu. Beam Coin verileri için şu an nötr bir ifade kullanmak yanlış olmayacaktır. Beam coin hakkında net bir şey söylemek şu an için yanlış bir yönlendirmeye neden olabilir; çünkü şu an ki verilere bakıldığında beam coinin geleceği hakkında oldukça fazla şüpheli durum söz konusu. Beam coin’in en büyük özelliği sunduğu gizlilik olsa da Beam coin de yatırımcılar için önemli bir yere sahip. Beam coin gibi gizlilik özelliği olarak Mimblewimble kullanan bir başka kripto para birimi ise Grin olarak biliniyor. Beam coin ağında aynı zamanda atomik takas özelliği ve zaman ayarlı işlem özelliği de bulunuyor. Beam CEO’su Alexander Zaidelson konu hakkında yaptığı bir açıklamada sahip olunan madencilik altyapısının ve üst düzey güvenliğin Beam’i en üst seviyelere götüreceğinden emin olduğunu belirtmişti. Bu açıklamadan sonra yatırımcılar Beam coinin değer kazanacağına emin olarak yatırım yapmaktan çekinmeden işlem gerçekleştirdiler. Beam coin fiyat açısında bu özelliklerden faydalanarak piyasaya giriş yapar yapmaz bir hayli üst sıralara sıçramayı başarabilmişti; fakat daha sonra yaşadığı anlık sert düşüş ile yoğun bir yatırımcı kitlesini kaybederek arka sıralara geriledi. Şu an ise belirli bir rutin de ilerleyen beam coinin ilerleyen günlerde ne olacağı analistler tarafından da nötr olarak yorumlanıyor. Bu nedenle yatırımcılar beam token hakkında ne yapacaklarını bilemeden bir bekleyişin içerisine girmiş durumdalar.

Beam Coin’in Tarihçesi

beam coin nedir

Beam coin, yatırımcılar tarafından anlık olarak yaşadığı hızlı yükselişler ve hızlı düşüşler ile bilinirken çoğu yatırımcının kafa karışıklığı yaşamasına da neden oluyor. Özellikle 2019 yılındaki ünlü boğa dönemi sonrasında ciddi düşüş yaşayan Beam coin hakkında yatırımcıların güveni bir hayli sarsılmıştı. Daha sonra kripto borsasında 12 Mart tarihinde yaşanan büyük düşüşten Beam’in de sert etkilenmesi bekleniyordu ve beklenen gerçekleşti. 12 Mart sonrasında beam de etkilendiği düşüşten uzun süre kurtulamadı ve bu nedenle bulunduğu konumdan hayli gerileyerek büyük bir yatırımcı kitlesini de kaybetmiş oldu.

Beam Coin Ne Zaman Üretilmeye Başladı?

Piyasaya ilk giriş tarihi olan 2019 yılında üretimine başlandı ve kısa bir süre içerisinde kripto borsa sitesi üzerinden yatırımcıların kullanımına sunuldu. Daha sonra ilk çıkış tarihinde bir süre yatırımcıların ilgi odağı haline gelmeyi başaran beam coin, özellikle boğa döneminde yaşadığı sert düşüş sonrasında eski konumuna ulaşamadı; fakat gerilemesini bir hayli ilerleterek yeniden bir yatırımcı kitlesine sahip olmayı başardı.

Beam Coin Nereden Alınır?

Beam coin ilk olarak Binance kripto borsa sitesinde yayınlanarak yatırımcılar ile tanışmıştı. Daha sonra yayınlandığı borsa sitelerine farklı borsa siteleri de ekleyerek ilerledi ve bu sayede daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşabilmeyi sağladı. Beam coin, binance sitesi sonrasında 4 kripto borsa sitesine daha kendisini dahil ederek oldukça geniş bir kapsama yayılmayı da başardı. Yani beam coin, binance uygulaması dahil toplam 5 kripto borsa sitesinde yayınlanıyor ve bu sayede yatırımcıların önündeki sınırlandırmaları kaldırarak daha fazla yatırımcıya ulaşabiliyor. Beam coinin yayınlandığı ve yatırımcıların işlem yapabileceği kripto borsa siteleri şu şekildedir:

  • Binance
  • Hotbit
  • MXC.com
  • Gate.io
  • CoinEx borsa siteleri.

Beam Coin Hangi Altyapıyı Kullanıyor?

Her kripto para biriminin kendine özgü bir altyapısı olduğu gibi beam coinin de belirli bir altyapısı vardır ve bu altyapı sayesinde tüm ağ güvenliği koruma altına alınmaktadır. Beam coin, MimbleWimble veri tabanı ile işlem yapan gizlilik odaklı alım ve satım işlemi söz konusu olduğunda, piyasanın lider konumundaki kripto para birimlerinden birisi olarak piyasada yer almıştır. MimbleWimble altyapısı sayesinde beam coinin güvenlik ağları oldukça yoğun bir koruma altına alışmıştır ve yatırımcılar için oldukça önemli olan güvenlik seçeneği, beam coinde artı yöndedir. Bu nedenle bile birçok yatırımcının tercihi olabilmeyi başarmıştır.

Ayrıca Bee Coin (BEE TOKEN) Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır? Geleceği, Yorumları adlı yazımıza göz atın!

Beam Coin’in Avantajları Nelerdir?

beam coin gelecegi

Beam coinin birçok avantajının bulunmasının yanı sıra yatırımcıların en çok ilgilendiği avantajlarından bahsedilmesi beam coin açısından daha faydalı olacaktır ve yatırımcı elde etmek için de güzel bir yöntemdir. Beam coinin önemli avantajlarının anlatılması gerekir ise bu avantajlar yatırımcılar ile şu şekilde paylaşılabilir:

  • Güvenlik altyapısı bilinen bir altyapıya sahip olarak birçok yatırımcının güvenini kolayca kazanıyor.
  • Fiyatının diğer alt coinlere göre düşük olması
  • Birçok borsa sitesinde yayınlanıyor olması
  • MimbleWimble altyapısı ile çalışıyor olması
  • Boğa döneminden sonra toparlanarak fiyatında 2 kat artış yaşanması

Beam coin de yatırımcıları en çok ilgilendiren ve en çok dikkat edilen avantajlar bu şekilde belirlenmiştir. Birçok yatırımcı bu adımlara dikkat ederek yatırımlarını gerçekleştiriyor.

Beam Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Beam coinin de her coin de olduğu gibi bazı dezavantajları bulunur. Bu dezavantajlardan bahsedilecek olur ise yatırımcılar ile şu şekilde dezavantajlar paylaşılabilir:

  • Sürekli olarak piyasa değerlerinin değişmesi
  • Şu ana kadar piyasada fazla gerileme yaşaması
  • Sık sık yatırımcı kaybetmesi
  • Belirli bir yatırımcı kitlesinin sürekli yatırım yapmaması

Beam coini olumsuz etkileyen birçok özellik bulunurken birçok dezavantajda yatırımcıların karşısına çıkabiliyor.