• ALTIN (TL/GR)
    1.904,79
    % 0,19
  • AMERIKAN DOLARI
    28,9355
    % 0,01
  • € EURO
    31,8316
    % 0,13
  • £ POUND
    36,8082
    % 0,18
  • ¥ YUAN
    4,0644
    % 0,15
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Akbank Artı Para Nasıl Kullanılır?

artı para nedir

Akbank artı para kullanabilmek için yalnızca Akbank müşterisi olmak yeterlidir. Akbank müşterisi olan bireylerin artı paralarını taksitli şekilde kullanma imkanları da bulunur. Bu sayede nakit ihtiyacı olan müşteriler taksitli artı paradan faydalanabilme hakkına da sahip olurlar. Akbank müşterisi olan her birey artı paradan faydalanabileceği gibi taksitli artı paradan faydalanmak için de yalnızca Akbank ATM’lerine gitmek yeterlidir. ATM’lerden kullanımı sağlanan artı paraların vadeleri 11 aya kadar uzanır. ATM’lerden Neo kartlar ve bankacılık işlemlerine açık olan kredi kartlarının kullanımına açıktır ve bu kartlar ile ATM’den işlem yapılabilir. Artı paralar kullanılacak olan kartın günlük limit çekimi ile sınırlıdır. Bunların yanı sıra Axess işyerlerinden yapılacak alışverişlerde de taksitli artı para kullanılabilir. Akbank ek kartlarda ve sanal poslarda taksitli artı para kullanımı yapılamaz. Artı paralar internet alışverişlerinde de kullanılamaz.

Akbank Taksitli Artı Para Nedir?

artı para nedir

Akbank taksitli paralar bireysel artı para limitlerinin taksitli olarak kullanılmasına fayda sağlar. Üstelik bu taksitli artı paralarda müşteriler hiçbir komisyon ödemezler. Taksitli artı para, ATM’den yapılacak nakit çekimlerinde ve POS alışverişlerinde taksitli olarak kullanılabilir. Taksitli kullanım tutarı minimum 50 TL’dir. Akbank taksitli artı para kullanımlarında maksimum vade ayı 11 ay ile sınırlıdır. Bu vade ayı POS cihazlarında ise 9 ay olarak belirlenmiştir. POS kullanımları sektör ve vade kısıtlamalarına tabi tutulur. İşlem yapılan vadesiz hesaplarda para bulunması durumunda taksitli para kullanımı yapılabilir ve hesabınızda ki paradan hiçbir harcama yapılmasına gerek duyulmaz.

Ayrıca Vakıfbank Kredi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır? adlı yazımıza göz atın!

Akbank Taksitli Artı Para Geri Ödemeleri Nasıl Yapılır?

Akbank taksitli artı para kullanımlarının geri ödemeleri ATM işlemlerinde bilgi fişi ile, POS işlemlerinde slip ile artı para kullanım anında kişiye bilgilendirme yapılır. Bu sayede hangi tarihte ne kadar ödeme yapılması gerektiği takip edilebilir. Ödeme bilgilerine Akbank direkt internet veya çağrı merkezlerinden kolayca ulaşım sağlanır. Ödeme planında ki taksitler kullanılan artı para faiz oranı ile birlikte oluşturulur. Taksit başlangıcı kredi kullanımlarının takip eden ayın 15’inde olur ve her ayın 15’inde ödeme yapılması istenir. Taksit tutarları genellikle eşit tutarlara bölünürken ilk taksit hepsinden daha yüksek veya düşük olarak ayarlanır. Taksit günü geldiğinde hesapta mevcut bakiye yoksa ve herhangi bir kanaldan ödeme yapılmadıysa artı para limitinden taksit tutarı çekilir ve yeniden artı bir faiz uygulanmadan taksit tutarı otomatik olarak ödenmiş olur. Hesap bakiyesinde artı limitin bulunması durumunda taksit tahsilatları önceden yapılmaz ve kişinin isteğine göre önceden ödeme yapılma isteniyor ise Akbank şubelerini veya müşteri hizmetlerini arayarak artı para ödemelerinin erkene çekilmesi talep edilebilir.

Akbank Artı Para Limitleri Ne Kadar?

Akbank artı para kullanım limitleri belirli tutarlar ile sınırlandırılmıştır. Artı para limitlerinde minimum tutar 100 TL olarak belirlenmiştir. Kullanılacak olan 100 TL tutarında ki artı para müşterinin onayına göre taksitlendirilir ve bu taksitlere uygun faiz oranı işlenir. Akbank artı para kullanımlarında minimum tutar 100 TL olarak belirlenirken maksimum tutar tamamen müşteriye bağlıdır. Maksimum tutarları müşteri ihtiyacı kadar belirlerken bu tutarın müşteriye verilebilmesi için bankanın standartlarına uygun bir müşteri olunması gerekir ve kredi notu kritik olan müşteriler genellikle artı para avantajından faydalanamazlar.

Akbank Artı Para Kullanımı İle Neler Yapılabilir?

artı para nasil kullanilir

Akbank artı paralar, Akbank müşterilerinin anlık nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için oluşturulmuş bir nakit çekim yöntemidir. Bu sayede Akbank müşterisi olan bireyler nakit ihtiyaçlarında uygun faiz oranları ile birlikte anında nakit çekiminde bulunabilme şansına sahip olurlar. Akbank artı para limitleri ile yapılabilecek işlemler ise şu şekildedir:

  • Artı para çekimleri şubelerden veya ATM’lerden yapılabilir.
  • Artı para çekimi ile birlikte Akbank kredi kartları da kullanıma açık olur ve kullanım sağlanabilir.
  • Artı para yöntemi ile fatura ödeme işlemleri gerçekleştirilebilir.
  • Artı para limiti ile talep ileterek kredi kartı ödemesi, kredi ödemesi, sigorta ödemesi gibi birçok ödeme yöntemini de kolayca gerçekleştirebilmek mümkündür.

Ayrıca KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası adlı yazımıza göz atın!

Akbank Artı Para Nasıl Çalışır?

Akbank’ın müşterilerine sunduğu artı para limitlerinin kullanımlarında günlük faiz oranı işlenerek nakit kullanımı sağlanır. Hesap eksi bakiyede ise bağlı olan herhangi bir hesap artıya geçtiği taktirde artı para borcu bağlı olan hesaptan otomatik olarak çekilir ve böylece artı para borcu kapanmış olur. Artı para kullanımlarında kullanılan gün sayısı kadar faiz işlediği için artı para aynı gün kullanılıp aynı gün içerisinde geri ödenir ise yalnızca 1 günlük faiz oranı işlenecektir. Hafta sonu ve tatil günlerinde artı para limiti kullanılır ve aynı gün içerisinde ödeme yapılır ise bir diğer iş gününe kadar faiz oranı işlemesi yapılır. Artı para ile yapılacak olan tüm nakit ihtiyaçları genellikle mevcut Akbank hesabına 1 iş günü içerisinde yatırılır. Son ödeme tarihleri Akbank artı para kullanımlarının asgari tutarının ödenmesi için belirlemiş tarihlerdir ve tam taksit tutarı ödenemese dahi asgari tutarın yatırılması gerekir. Artı para kullanımları Akbank internet bankacılığından veya mobil bankacılık üzerinden takip edilebilir. Akbank hesap özetleri bankada kayıtlı olan e posta adresine otomatik ve ücretsiz olarak gönderilir. Hesap özetleri müşterinin tercihine bağlı olarak posta yolu ile de gönderilebilir; fakat bu yöntem için bankanın belirlediği tutarın ödenmesi gerekir.